Péntektől még drágábban mérik a benzint

A mainál enyhébb, de érezhető üzemanyagár-emelés következik pénteken

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A forint erősödése sem óvja meg a hazai autósokat a dráguló olajtól, a töltőállomásokra is egyre magasabb árak érkeznek.

Már a hordónkénti 45 dolláros szintet nyaldossa a Brent típusú kőolaj ára, így aztán nem meglepő, hogy a hazai árak is emelkednek. Miként arról beszámoltunk, mától 5 forinttal drágább a benzin, 2-vel a gázolaj. Pénteken ráadásul újabb áremelést is tapasztalhatunk majd.
Hirdetés
A Holtankoljak.hu információi szerint pénteken 4 forinttal kerül feljebb a benzin átlagos literára, így az már 370 forint lesz. A gázolaj ára ugyanakkor nem változik, az marad a ma beállt 378 forintos szinten. Az egyes töltőállomások között természetesen továbbra is jelentős, akár literenkénti 50 forintos árkülönbségeket is tapasztalhatunk, így a drágább helyeken, például az autópályák mentén gond nélkül találkozhatunk majd 400 forint feletti literárakkal a normál üzemanyagok esetén is. Tankolás esetén tehát továbbra is fontosabb annak helyére, mint idejére figyelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?