Péntektől még olcsóbban tankolhatunk

Azonos szintre csökken a benzin és a gázolaj ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az előző hét háromszori üzemanyagár-apadását egy mindenképpen követi. Jelentősebb áresésének köszönhetően péntektől a benzin átlagára a most olcsóbb gázolajéval egyező lesz.


Csoda volt a múlt hét az üzemanyagár-csökkenések tekintetében: a hétfői május elseje miatt még vasárnap is csökkentek az árak, a hét egészében, a szerdai és a péntek áreséssel együtt a 95-ös benzin ára 11, a gázolajé 12 forinttal apadt. A kedvező tendencia folytatódik: e hét pénteken a Holtankoljak.hu értesülése szerint a 95-ös ára literenkénti 5, a gázolajé 3 forinttal mérséklődik.
Hirdetés

Péntektől így a 95-ös benzin és a gázolaj átlagára is kereken 350 forint lesz, amitől természetesen a jövőben is igen komoly, akár literenkénti 50 forintos eltéréseket is tapasztalhatunk az egyes töltőállomásoknál. Az eltérés mértéke természetesen nem csak kutanként, hanem üzemanyagfajtánként is eltérő lehet, így messze nem biztos, hogy minden töltőállomáson azonos áron lesz a benzin és dízel.
Hajszálnyit spórolhat tehát az, aki péntekig vár a tankolással, még többet az, aki odafigyel arra is, hogy autóját hol töltse meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?