Pickup készül a Toyota Corolla Crossból?

A Toyotához közel álló források szerint egy kisebb pickuppal bővítené modellpalettáját a márka

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Régóta járja az a hír, hogy a Toyota a mostani pickupjainál egy kisebbet is szívesen piacra dobna, belsős információk szerint a közeljövőben nagy eséllyel ez meg is valósulhat, az új platós alapja pedig a Corolla Cross lehet.

A Toyota az utóbbi néhány évben alaposan átszabta a pickupjait, hiszen a korábban egymástól független alapokra épített platósokat elkezdte egységesíteni a márka. 2022-ben az új Tundra, idén pedig már a Tacuma is a Land Cruiser 300 modern TNGA-F platformjára épül, ezzel nem csak a vásárlók, de a márka élete is egyszerűbbé válik, hiszen felgyorsulhat a gyártási folyamat és az alkatrészeket is egyszerűbb beszerezni a közös architektúrára épülő pickupoknak köszönhetően.
Hirdetés
Ennek a törekvésnek a része lehet egy városi terepjáróból átalakított pickup piacra dobása is, amelynek a hírek szerint a Corolla Cross adhatja az alapjait. Ez nem csak azért lehet logikus lépés a Toyota részéről, mert a modellnév a világ minden pontján jól cseng, hanem azért is, mert a crossover a TNGA-C platformra épül, így a hibrid hajtás is könnyedén megoldható lenne. Ezzel a Tundra és Tacoma mellett egy harmadik pickupot is kínálhatna a Toyota, amely elektrifikált hajtáslánccal rendelkezik. A márka hivatalosan nem erősítette meg a hírt, de egybehangzó értesülések szerint már 2027-re megvalósulhat a Corolla Crossból épített pickup.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?