Plusz lóerőkkel, kevesebb kereket hajtó Lamborghini

Oakley Design Lamborghini Aventador

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elkészítette Lamborghini Aventador átiratát az Oakley Design, az LP760-2 nem titkoltan az LP700-4-re épül, annál 60 lóerővel izmosabb, de csak hátul hajt.


Az idén márciusi Genfi Autószalonon bemutatkozott Lamborghini Aventadorból sok példányt még nem szállítottak ki, ám az Oakley Design máris elkészítette saját verzióját. A súlytakarékosság érdekében száműzték az összkerékhajtási rendszert, így az ő Lambójuk csak hátul hajt. Miként a hajtásra is utaló 760-2 névből kiolvasható, a teljesítmény is nőtt, 700-ról, 760 lóerőre. A mentdinamikai adatok változásáról egyelőre nincs hír, ám az mindenképpen kedvezően hathat az Aventador viselkedésére, hogy az Oakley Design P40 felnik felszerelésével a rugózatlan tömeg kerekenként 4 kilogrammal csökkent. Noha az utólagos alukerekek a gyáriaknál méretesebbek, azokra az eredeti, elöl 255/35 ZR19, hátul 355/30 ZR20 felniket húzzák vissza az Oakley Design tunerei. Az eredetitől különböző megjelenés érdekében egyedi, az Aventador karosszériavázához hasonlóan karbonszálas műanyag első-lökhárítókat és küszöböket is készített az Oakley, a tuningelemek egyenként is megvásárolhatók, így az optikai részekhez nem kötelező kérni a motorelektronika frissítését, illetve a hajtáslánc átalakítását vagy a kipufogó áthangolását. A rendszer perszer épp ellenkező logikával is működik, azaz kérhető a gyárinál erősebb, csak hátul hajtó, de azzal egyező megjelenésű Aventador is. Sok persze nem készülhet, az Oakley idei kapacitása 5 példány, az egyedi, sorszámozott gépekből hármat már a bemutatkozáskor eladtak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?