Pokoli látvány a lángoló parkolóház

1400 autó semmisült meg a liverpooli tűzben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alig pár autó úszta meg a pokoli pusztítást Liverpoolban. A lángoló parkolóházról készült felvétel döbbenetes. Csoda és szerencse, hogy senki nem vesztette életét.


A liverpooli parkolóház tragédiája már bejárta az internetet, ám eddig csupán a pusztulás végeredményét láthattuk. Most egy facebookra posztolt videóból az is kiderült, hogy nézett ki a lángoló parkolóház. Nincs rá jobb szó, minthogy vérfagyasztó,

az épület fölső emeletei úgy lángoltak, mintha megnyílt volna a pokol kapuja.

A parkolóházban java részt a Liverpooli Nemzetközi Lófesztivál látogatói parkoltak, nagyjából 1400 autó semmisült meg a tűzvészben szilveszter estéjén.

Hirdetés

A Merseyside-i tűzoltóparancsnok arról számolt be, hogy 12 gépjárműfecskendővel, három légi egységgel és 85 tűzoltóval zajlott a lángok elfojtása, amik elsőként a jelenlegi információk szerint a másodikon álló Land Rover Discovery motorterében csaptak fel és pillanatok alatt terjedtek tovább. Csupán pár autó úszta meg az esetet, legtöbbjük a tetőn parkolt, de néhány sarki autó is épségben maradt, bár kétséges, hogy ezeket kihozzák-e az életveszélyesen megrongálódott épületből, vagy azzal együtt bontják majd le. Csoda, hogy csupán hárman sérültek meg a tűzben, ketten közülük füstmérgezéssel kerültek kórházba, míg egy személy égési sérüléseket szerzett a kezén, miközben menekült.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2018.01.04. at 10:15
  Permalink

  Így senki nem szólhat egy rossz szót sem, hiszen egy angol fos miatt égett le egy angol parkolóház.
  Örülhetnek a franciák és az olaszok. A németekről nem is beszélve. 🙂

  • 2018.01.04. at 10:23
   Permalink

   Nem tudom, mennyire követed a híreket a tévében vagy olvasol újságot: gyakran történik olyan, hogy menet közben kigyulladt egy autó és teljesen kiégett. És amikor mutatják a videót vagy a fotókat, MINDIG kiderül, hogy valamilyen “megbízható” európai kocsiról volt szó, általában francia vagy német. Soha, egyszer sem volt olyan, hogy távol-keleti kapott volna lángra…

   • 2018.01.04. at 22:09
    Permalink

    Én is így tudom, de azt azért hozzá kell tenni, hogy régebbi autónál előfordulhat, hogy a szakszerűtlen szervizelés okoz tüzet. Rosszul rögzített és kidörzsölődő kábel ill. vezeték vagy egy rossz csatlakozó stb.
    A legszánalmasabb a mostanában előforduló nem is régi dízel BMW-k tűzhalála. Több cikk szólt erről.

Vélemény, hozzászólás?