Porosodó kincsekre bukkantak egy bezárt Peugeot kereskedésben

A francia Peugeot-Talbot szervizben több tucat autót egyszerűen csak otthagytak

Az autók mellett az alkatrészek is hegyekben állnak a kincseket rejtő épületben, szerencsére a vandálok ténykedése és az idő vasfoga sem tett nagy kárt az autókban.

Újabb elhagyott kereskedésre/szervizre bukkant egy Youtube-os felfedező csapat. Az utóbbi időben több autókkal teli bezárt szalon is felkerült a netre, akadtak veterán Fordok, sorsukra hagyott Kiák és elfeledett Saabok is. Ezúttal egy hajdani Peugeot szalonban találtak jónéhány járművet.
Hirdetés
Az udvaron rögtön két nem túl fényes állapotú autóba botlottak a felfedezők. A szélvédő nélküli 505 GTi-be már a természet is beköltözött, mellette egy 405 várja, hogy sorsa pozitív fordulatot vegyen. Mindenképpen megmentésre érdemes az a veterán Mercedes autószállító, ami szintén a szabad ég alatt vészelte át az elmúlt éveket, ennek ellenére igen szép állapotnak örvend. Az alagsori műhelyben nemcsak az alkatrészekről, hanem számos autóról is elfelejtkeztek. Van itt több Peugeot 405, egy 205 és egy 306 is, ezeknél jóval ritkább az apró 104. Hatvan éves is elmúlt a Peugeot 203, amiből szintén lapul egy a műhelyben, mögötte pedig egy 30-as évekből származó autót is felfedeztek. Vélhetően az értékesítés megszűnése után márkafüggetlen szervizként üzemeltették tovább a szalont, erről tanúskodnak az idegen típusok, mint a Ford Fiesta, a Renault Laguna és a Mazda 626. A kiállítótérben is maradt autó bőven, két 405, két 406 és egy igen szép 306 idézi fel a Peugeot kereskedéssel töltött éveket. Ezeken kívül kocka Nissan Micra, Ford Focus, Fiat Palio, Renault Scenic és Mazda Premacy is vár a megmentésre. Az íróasztalokon heverő papírok, a leeresztett olaj és a szanaszét hagyott szerszámok arról árulkodnak, hogy a dolgozók egy pillanat alatt szívódtak fel, mindent hátrahagyva az utókor számára.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?