R8-as teljesítményszinten az Audi RS3

520 lóerősre izmosította az RS3-as Audit az Oettinger

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Házon belül képes megszorongatni a csúcsmodellt a német tuningcég által megspékelt Audi RS3 Sportback. Valóban csak egy hajszállal lassabb, mint az R8.


Számos tuningcég vetette már módosítások alá az ingolstadtiak RS3 Sportback modelljét, az Oettinger viszont ezúttal igazán nagyot durrantott. Egy négy szintből álló tuningcsomagot kínálnak az alapból 367 lóerős modellhez, amelynek már az első lépcsője sem piskóta. Utóbbinál 430 lóerő és 625 Nm áll rendelkezésre, míg a második szinten már 520 lóerő és 680 Nm tépi az aszfaltot. Ezzel a beállítással 3,3-3,5 másodperc alatt gyorsulhatunk 0-ról 100 km/órára, attól függően, hogy milyen kerekek és gumik vannak a kék szörnyeteg alatt. Összehasonlításképpen az R8 V10 3,5 másodperc, míg az R8 V10 Plus 3,2 másodperc alatt tudja teljesíteni a 100-as sprintet.
Hirdetés

Ami a végsebességet illeti, a gyári 250 km/órás limitet eltávolították, melynek köszönhetően 310 km/órával is repeszthetünk. Mire volt szükség ekkora teljesítményhez? Egyrészt módosították a turbófelöltőt, sportlégszűrőt és módosított szívócsövet kapott a motor. Ezen felül a mérnökök újraprogramozták a vezérlőelektronikát is, továbbá egy sportkipufogórendszert is kapott az RS3. A 2-es szintért leömlőtől függően 8300-10 400 euró közötti (kb. 2,6-3,2 millió forint) összeget kér a tuningcég.
A harmadik fázisban a teljesítmény már eléri a 650 lóerőt, míg a nyomaték 750 Nm-re nő. A negyedik szint egészen extrém, Lamborghini Aventador szintet megütő 750 lóerőt és 900 Nm forgatónyomatékot ad. Erről a két változatról egyelőre nem áll rendelkezésre menetdinamikai adat, remélhetőleg hamarosan megmérik majd a legfontosabb értékeket. Az árral kapcsolatban egyelőre szintén nem közölt semmiféle információt sem a cég.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?