Rács mögött a finn F1 pilóta

Börtönbüntetésre ítélték JJ Lehtót

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jyrki Jarvilehto tavaly nyáron részegen okozott halálos kimenetelű balesetet, az ítélet két év négy hónap letöltendő börtönbüntetés.


Régebben a Forma-1 versenyzői a világ legnagyobb aranyifjai voltak, de a sorozat imidzsét gondozók az elmúlt pár év során igyekeztek ezt a képet a hihetetlen állóképességű sportemberek irányába terelni. Ugyanakkor, tudjuk, milyen nehéz kordában tartani a finneket, és nem feltétlenül igaz ez a tétel a száguldó cirkuszban régebben szereplő pilóták esetében. Most a korábban az autósportok királykategóriájában hét évig versenyző, CART-futamokon induló és kétszeres Le Mans-i 24 órás győztes finn JJ Lehto felett ítélkezett egy finn bíróság. 2010 júniusában Lehto egy barátjával tökrészegen száguldozott motorcsónakkal egy csatornában, ahol a megengedett maximum 5 km/h lett volna, majd egy híd lábának csapódtak: Lehto könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet, de barátja életét vesztette. Ráadásul úgy nyilatkozott a helyszínelő rendőröknek, hogy a csónakot nem ő, hanem a barát vezette, de a baleset körülményei ennek ellenkezőjére utaltak.
Hirdetés
A gyorshajtásért és alkoholos befolyásoltság alatti vezetésért két év négy hónapos börtönben letöltendő szabadságvesztést szabott ki rá a bíróság. Ügyvédje fellebbezett az ítélet ellen, de nagyon valószínű, hogy Lehto nem fogja börtönbüntetés nélkül megúszni az esetet: tekintettel arra, hogy megpróbálta elkendőzni felelősségét, meg is érdemli.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?