Räikkönen és Kvjat májusban a Várkert Bazárból indul

Nagy Futam III: május 1-jén Budapesten

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Világbajnokok sora földön és levegőben – a Budapesten tartandó Nagy Futam idén is megdobogtatja a technikai sportok rajongóinak szívét


A május 1-jén harmadszorra megrendezésre kerülő Nagy Futam ismét Budapest belvárosába szólítja majd a technikai sportok szerelmeseit. A Lánchíd környékén nemcsak közúti forgalomkorlátozások, légtérzár és hajóközlekedési stop is lesz, ám a szurkolók olyan közel kerülhetnek a versenyzőkhöz, mint egy épített versenypályán soha. Felvonul a WTCC teljes mezőnye, köztük természetesen az egyetlen hazai, Michelisz Norbert, továbbá a Forma-1-ből Kimi Räikkönen és Danyil Kvjat is látható lesz az ideiglenes belvárosi pályán, Besenyei Péter műrepülő pedig nem fogja kihagyni a Lánchíd alatt átrepülést.
„A Nagy Futamnak immár hagyománya van, s minden alkalommal egyre színesebb a résztvevők palettája. Ennek a rendezvénynek az a célja, hogy közelebb hozzuk a technikai sportokat a szurkolókhoz, ami az utóbbi évek tapasztalata alapján sikerül is. Az idén kétségkívül az jelenti a legnagyobb szenzációt, hogy két Forma–1-es csapat is elfogadta a meghívásunkat. A Red Bull versenygépét a fiatal Danyiil Kvjat vezeti majd, a Ferrari pedig aktív versenyzőjét, az egykori világbajnok Kimi Räikkönent delegálta az eseményre. De megmutatja magát a túraautó-világbajnokság komplett mezőnye, kiváló műrepülőinkről már nem is beszélve, úgyhogy nyugodtan mondhatjuk: világbajnokok egész sora tölti majd meg izgalommal Budapest belvárosát ezen a napon” – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki azt is elárulta, hogy az esemény központja a Várkert Bazár lesz, onnan indulnak a versenyzők a Lánchíd utcán a Clark Ádám tér irányába, oda-vissza áthajtanak a Lánchídon, majd pedig a Budai Alsó rakparton folytatják a száguldást a körülbelül 4000 méter hosszú „pályán” a Lánchíd és az Erzsébet híd között.
A Forma–1-es versenygépek két alkalommal hajtanak végig a négy kilométer hosszú versenypályán, de nézzük egy kicsit a Nagy Futam III további programját. A délelőtti légi bemutatón részt vesz a Magyar Honvédség (kijelölt egységének katonái ejtőernyős-bemutatót tartanak, amennyiben az időjárás engedi), de eljön a Flying Bulls, a Red Bull különleges repülős alakulata, és bemutatót tart Besenyei Péter, Veres Zoltán és Illés Tamás – mindhárman hazánk műrepülő világbajnokai.
Hirdetés
„Már korábban is hatalmas közönségsikert aratott a Nagy Futam elnevezésű légi és földi parádé, amely vitathatatlanul a főváros legexkluzívabb területét, a Lánchidat és környékét veszi birtokba. A Budapest belvárosában rendezendő káprázatos légi- és aszfalt-show megvalósítását a hatóság a maga eszközeivel támogatja, és a rendezvény engedélyezésekor kiemelt figyelmet fordít majd a légi közlekedés biztonságára” – nyilatkozta Győri Gyula, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke, aki hangsúlyozta: a zárt eseményen nem lesznek érvényben a KRESZ szabályai, továbbá azt is, hogy a főváros legszebb szakaszán rendezett bemutató növeli Magyarország turisztikai ismertségét, egyúttal valóban elsőrangú szórakozást kínál a nézőknek.
Az autós bemutató sem csupán az F1-esek száguldásából áll majd, láthatnak a nézők Nascar-autót, jönnek a túraautó-világbajnokság sztárjai, a kilencszeres ralivilágbajnok Sébastien Loeb, a négyszeres túraautó-világbajnok Yvan Muller, no meg a címvédő „Pechito” López. A Nagy Futamot a Duna Televízió közvetíti – május 1-jén 14:30 és 17:10 között a nézők felvételről láthatják előbb a légi parádé összefoglalóját, majd pedig az autós eseményeket már élőben. A WTCC a hosszú hétvége szombatján és vasárnapján a Hungaroringen tartja hazai futamot, először persze szabadedzését és időmérőjét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?