Raliautó nem létező Skodából

Skoda Vision D Concept WRC

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bűvészmutatványnak sem lenne hétköznapi, ha nem csak papíron történt volna meg az eset: egy cseh tervező a Skoda tanulmányautójából, a Vision D Concept modellből faragott WRC versenyautót.


A Genfben bemutatott koncepció állítólag fontos mérföldkő a Skoda életében, de az gyakorlatilag biztosra vehető, hogy WRC raliautó nem készül belőle. A képen látható vázlat ráadásul nem gyári munka, a cseh AutoDesign & Styling magazin kérte fel a tehetséges Pavel Hruby tervezőt, hogy ha csak papíron is, de álmodja meg a Vision D Concept alapján a Skoda versenykocsiját. Az alkotó rögtön kétajtós kupét faragott a modellből, hatalmas kerekekkel látta el, és hű maradt a gyári, döntően zöldre alapozó színvilághoz. A Skoda egyébként nagyon szép eredményt ért el a korábbi IRC egyéni- és csapatbajnoki cím megszerzésével, ám a Volkswagen hamarosan véget vet a mókának, és várhatóan 2012-ben egy Polo-alapú versenyautóval áll rajthoz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?