Ray EV, az első elektromos Kia

Kia Ray EV

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A másfél hónapja bemutatott Ray Mini villanymotoros változata a Kia első elektromos járműve.

A Kia bemutatta első sorozatgyártára szánt elektromos járművét, a másfél hónapja bemutatott Ray Mini elektromos hajtású verzióját.
A 16,4 kWh-s Li-Poly akkumulátorral felszerelt kisautót az opcionális gyorstöltővel huszonöt perc alatt lehet teletölteni, a hagyományos 230 Voltos csatlakozóról ez hat órát vesz igénybe. Az első tengelyt forgató 50 kW-os villanymotor 15,9 másodperc alatt gyorsítja álló helyzetből 100 km/h-s sebességre az autót, melynek hatótávja körülményektől függően maximum 140 km lehet.
Hirdetés
A 166 Nm nyomatékú elektromos hajtásláncban fékenergia-visszanyerő rendszer is található, melynek villanymotorja a hidraulikus fékszervo nyomását biztosítja, akárcsak egy belsőégésű járműben. A Kia szerint a fékhatás lineáris, és így is remekül hasznosítja a lassulás közben keletkező energiát.
A Kia egyelőre koreai kormányszervek számára gyárt le 2500 példányt, majd ennek sikeres befejezése után indulhat a forgalmazás, legalábbis Dél-Koreában.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?