Rekordmagasra emelkedett a Kia piaci részesedése Európában

Szépen szerepelt a csökkenő európai újautó-piacon a Kia

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ahogy sok más autógyár jelentésében, úgy a Kiánál is kiemelték, hogy nagyot emelkedett a villanyosított modellek értékesítése.

A Ceed volt a legnépszerűbb Európában

Az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA) által frissen kiadott adatok alapján 2022-ben a személyautók európai piacán a Kia részesedése rekord nagyságúra, 4,8%-ra emelkedett. A márka 2021-es európai piaci részaránya 4,3%-os volt. A Kia értékesítése az Európai Unió, az EFTA országok és az Egyesült Királyság piacán jelentősen növekedett 2022 során. A márka 542 423 darabos tavalyi értékesítése összesen 7,9%-kal múlta felül az egy évvel korábbit (502 677 darab). Mindez különösen kiemelkedő eredmény annak tükrében, hogy az európai személyautó-piac 4,1%-kal visszaesett ugyanebben az időszakban.
Hirdetés

Ez az ábra jól szemlélteti a Kia fejlődését

A Kia eladásait jelentősen serkentette villamosított modelljeinek keresletemelkedése, az európai értékesítés közel egyharmadát (30,9%, 176 149 db) ilyen modellek tették ki tavaly. A Kia-eladások számos ország piacán kiválóan alakultak. Az Egyesült Királyságban például szintén rekordnagyságúra, 6,2%-osra nőtt a márka piaci részesedése, miközben a Kia szigetországi történelme során először, az összeladás meghaladta a 100 000 darabot. A 8%-os lengyelországi és a 7,8%-os spanyol piaci arány szintén kiemelkedőnek számít, akárcsak az, hogy a Kia Hollandiában elnyerte a legkedveltebb importmárka címét, a teljes helyi piacot is vezetve 9,7%-os részesedéssel. A Kia így immár ott áll az értékesítési ranglisták képzeletbeli dobogóján Spanyolországban, Lengyelországban, Svédországban, Horvátországban, Finnországban, Izlandon és Szlovákiában is.

A Sportage volt a második legnépszerűbb

A márka eladásait 2022-ben a Ceed család vezette szerte Európában, összesen 137 347 darabbal, és a Sportage darabszáma is emelkedett: összesen 136 293 talált belőle gazdára. A 2022-es Kia ranglista harmadik helyén a Niro állt, 80 461 darabos európai eladással.

A Niro léphetett a dobogó alsó fokára

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?