Rendkívüli: pünkösd hétfőn is drágulnak az üzemanyagok

Júniusban is folytatódik az üzemanyagok drágulása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szokatlan módon pénteken érkezett az újabb üzemanyagár-emelés híre, vélhetően a hétfői ünnepnap miatt, ráadásul már akkortól drágább lesz a benzin és a gázolaj is.

Bár márciusban és áprilisban több mint 10 éve nem tapasztalt mélypontra zuhantak az üzemanyagárak, a május már érezhető visszarendeződést hozott. A benzin literára kereken 60, a gázolajé 41 forinttal emelkedett eddig, legutóbb szerdán tapasztalhattunk drágulást a töltőállomásokon. Most pedig a hétfői ünnepnap (pünkösd hétfő) miatt szokatlan módon a mai napon érkezett a további - jelzés értékű - áremelés híre.
Hirdetés

A Holtankoljak.hu információi szerint június 1-én, az említett ünnepnapon a benzin és a gázolaj is egységes, 2-2 forintos drágulást kap, amivel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 340, a gázolajé 351 forintra emelkedik. Természetesen marad a töltőállomások között megszokottnak számító igen jelentős, akár literenkénti 50 forintos árszórás, amivel az autópályák mentén a normál (nem prémium) üzemanyagok ára is a 400 forintos lélektani határt súrolhatja. Előre tankolni természetesen csak akkor érdemes, ha eleve olcsóbb díjszabású kút mellett hajtunk el.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?