Repülő taxikban lát jövőt a Daimler?

Ötszemélyes helikopterrel taxiztatna a Volocopter

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elektromos járműveket fejlesztő német cégbe fektet a Daimler, azonban nem olyanba, amilyenre először gondolnánk.


A jövőbe tekint a Daimler is, azonban most nem a hamarosan bemutatkozó EQ almárkával vagy épp egy új modell fejlesztésével kapcsolatban merült fel a német cégóriás neve. A Reuters értesült róla, hogy egy 25 millió dolláros befektetés keretében, amely egyébként sok céget érint, egy olyan start up cégben is jövőt látott a Mercedes-Benz anyacsoportja, amelyik repülő taxikat tervez üzemeltetni a későbbiekben. Egyelőre annyit tudni a német Volocopter nevű vállalkozásról, hogy elektromos hajtásokat használnak majd, félautonóm utasszállítóik egyszerre 5 emberrel is repülhetnének, a fel- és leszállás pedig függőlegesen történne a könnyebb városi manőverezhetőség érdekében.
Hirdetés

A vertikális fel- és leszállás megvalósításához a Volocopter nem billenőrotort használna, mint mondjuk az Airbus friss koncepciói, vagy éppen a szintén híres repülőautó-mágus Terrafugia, hanem egy különleges forgószárny rendszert, amely tulajdonképpen a kabin többszörösén terülne el a repülő taxi felett. Ha minden jól megy, már év végén levegőbe emelkedhet első ötszemélyes prototípusuk. Hogy egészen pontosan mennyit kapott a Daimlertől a német cég, az egyelőre ismeretlen, de nem is fontos. Épp elég érdekes, hogy egy világvezető autómárkát is koordináló csoport fantáziát lát a taxizás újabb dimenziójában. Ahogy egyébként az autómegosztás sem áll olyan messze tőlük, hiszen korábban a Hailo nevű Uber-ellenfélben szereztek komoly részesedést, és persze Nyugat-Euróban, Amerikában, de már Kínában is hódít a smart car2go rendszere.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?