Reszkessetek németek, kiderült, mit tud a Lexus óriásbálnája

Lexus LS TMG Edition, a japán szuperlimuzin

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kiderültek a legfontosabb adatok arról a Lexus LS-ről, amely a napokban sportos külsővel rótta köreit a német Nürburgring versenypályán, tesztelés közben.


Vajon miben mesterkednek a japánok? Két napja tettük fel eme kérdést magunknak, amikor megláttuk a Nürburgringen köröző, határozottan sportos küllemű Lexus LF fotóit. Netán készülőben a Lexus LS F? Az internet világában azonban gyorsan célba érnek a legfrissebb információk, és máris van válasz a kérdésre. Olasz értesülések szerint a képen látható autó valóban gyári tesztmodell, a neve Lexus LS TMG Edition, és a három betű a kölni Toyota Motorsport GmbH rövidítése - így érthető a németországi, egészen pontosan Köln városára utaló rendszám is. Az 5 160 mm hosszú óriás önsúlya 2 070 kg, de ez nem akadálya a megdöbbentő menetteljesítményeknek: 100 km/órára 4,2 másodperc alatt gyorsul a 20 colos kerekekre állított LS, végsebessége pedig 320 km/h. A motor nem az LF-A tízhengerese, hanem jó eséllyel az IS F módosított V8-asa, 5,0 literes hengerűrtartalommal, 650 lóerővel, 710 Nm forgatónyomatékkal, és 9 000 1/min engedélyezett maximális fordulatszámmal.
Hirdetés
Nem kérdés, ha a Lexus LS TMG Edition (akár LS F jelzéssel) megvalósul, az Audinál és a Mercedes-Benznél kezdhetik ráncolni a homlokukat, mert az S8 és az S-osztályos AMG kemény ellenfelet kaphat a szigetországból.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?