Rózsaszínbe öltöznek a Limók

A mellrák elleni küzdelem jegyében a MOL Limo is rózsaszínbe öltöztet smartokat

Három smartot színez ki a MOL Limo a jó ügy érdekében, tehát azért, hogy felhívja a figyelmet a mellrák elleni küzdelemre.

Október hónapot 1985 óta szentelik világszerte betegség, a mellrák elleni tudatos küzdelem népszerűsítésére. Az USA-ból indult mozgalom a jelképéről, a rózsaszín szalagról kapta nevét, s a Pinktobernek olyan elkötelezett támogatói vannak, mint az amerikai fociliga, a játékosait és pályáit októberben rendre rózsaszínbe öltöztető NFL, vagy az ősz második hónapját szintén rózsaszínnel ünneplő Hard Rock Café, de az amerikai autóversenyeken is rendre rózsaszínre festenek néhány versenyautót októberben. A Pinktobert 2002 óta nálunk is kiemelt figyelem övezi az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen jóvoltából. A Nancy Goodman Brinker amerikai nagykövet által életre hívott, 2006-tól közhasznú egyesületként működő kezdeményezést rákellenes civil- és orvosszakmai szervezetek, illetve magánszemélyek alapították, kormányzati, nagyvállalati, valamint egészségügyi intézmények támogatják. Az összefogás 2020-as kampányába a MOL Limo is beszállt. A közösségi autómegosztó budapesti flottájából három smartot öltöztet rózsaszínbe. „Az alapból is feltűnő autóink még inkább szemet szúrnak az új designnal, így bízom benne, hogy a mellrák elleni küzdelemre való figyelemfelhívásban betöltött fontosságát hirdető, életmentő üzenet rengeteg nőhöz eljut majd” – mondta Czikora Tamás, a MOL mobilitási vezetője. Októberben emellett minden autóban ott lesznek az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen prevenciós célzatú, figyelemfelkeltő anyagai is. A MOL ezzel is támogatja az egyesületet fő célja elérésében, hogy Magyarországon minél többet tudjanak a nők az emlőrákról, a korai felismerés fontosságáról, életkor és rizikófaktorok szerinti módjáról, valamint minél fogékonyabbak legyenek a szűrésekre, hogy ezzel is csökkenjen a mellrák miatti halálozások száma.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?