Saját koncepcióautót terveztethetünk az Alfa Romeónál

Az Alfa Romeo új sportkocsiját 6 kulcsszó megadásával mi magunk is életre hívhatjuk

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Néhány nap maradt hátra az Alfa Romeo legújabb modelljének leleplezéséig, aminek formaterve addig már biztosan nem változik, de néhány kifejezéssel és a mesterséges intelligenciával mi is tippelhetünk, hogy fog kinézni.

Talán soha annyi Alfa Romeo látványterv nem árasztotta még el az internetet, mint amennyi a következő napokban fogja. Hobbi autótervezők gyakran álmodnak meg koncepcióautókat, amik persze nem hivatalos tervek, de nézegetni jó ezeket. Eddig azonban ez egy viszonylag időigényes munka volt - most viszont az Alfa Romeo a kezünkbe adja a lehetőséget, amitől egy saját koncepcióautó tervezése gyerekjáték.
Hirdetés
Mindössze hat kulcsszót kell kommentben megírni az Alfa Romeo ausztrál Instagram-oldalán található poszt alá, és ha izgalmas kombinációt sikerül összeraknunk, a gyártó közzéteszi a kifejezéseinkből a mesterséges intelligencia által generált látványtervet. Gyakorlatilag bármit meg lehet adni, ami hozzájárul az autó kinézetéhez: a színét, a formáját, de elvontabb értelemben olyan mellékneveket is választhatunk, ami jellemzi a leendő látványtervet. Sőt, még a hátteret is megadhatjuk, lehet az például versenypálya vagy hegyi szerpentin. Kérdés, hogy miért nem csinált a gyártó egy weboldalt, ami automatikusan elkészíti a rajzot; talán azért, mert nem akarták volna a nevüket adni egy olyan koncepcióhoz, ami rosszindulatú kulcsszavak megadásával készült el. De az is lehet, hogy a mesterséges intelligencia azért ott még nem tart, hogy 6 szóból azonnal generáljon egy igazi tanulmányt - elvégre, ha így lenne, az kifejezetten aggasztó is lehetne az autótervezőknek, akik több hónapos munkáját akár pár percre is csökkentheti egy számítógép. Ehelyett megeshet, hogy a gyártó által közzétett képeken azért még végeznek egy kis utómunkát a profik. Az Alfa Romeo akciója az új sportkocsijuk bemutatásának előhírnöke. Augusztus 30-án leplezik le az újdonságot, a cél az, hogy a rajongók megtippelhessék a hat kulcsszóval, vajon hogy fog kinézni. A Carscoops értesülései szerint annyit lehet tudni az autóról, hogy egy kétajtós, középmotoros sportkocsi lesz, amit az 1967-es 33 Stradale modell ihletett. Nem kizárt a limitált gyártás és az ehhez illő csillagászati árcédula sem. Addig is böngészhetjük az Ala Romeo által már közzétett látványterveket ezen a weboldalon.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?