Sikerrrel startolt a DriveNow autómegosztó Budapesten

A vártak felett áll a DriveNow az első három hónap után

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A DriveNow prémium autómegosztó budapesti szolgáltatásindítása a vállalat történetének egyik legsikeresebb bevezetése volt.

Több mint három hónapja debütált Magyarországon a DriveNow autómegosztó, amelynek kínálatában a BMW termékei, köztük szabadidő-autók, villanyautók és a Mini által még kabriók is megtalálhatók. A hazai bevezetéssel Budapest 12 európai nagyvároshoz csatlakozott, itthon kezdetben 240 autós flottával indult a Drive Now, ami egyben azt is jelenti, hogy az összes autómegosztó szolgáltatás járműveit összeszámolva több mint 1000 autó áll az ügyfelek rendelkezésére
Hirdetés
„Bő két és fél éve döntöttük el, hogy elindítjuk a szolgáltatást Budapesten. Abban az időben éppen csak megjelent az első car-sharing szolgáltató, nagyon friss volt a piac” – mondta Fischer Péter, a DriveNow Magyarország ügyvezetője. „A bevezetés a korábbi várakozásainkat is felülmúlta, dupla annyi felhasználó, kétszer többet vezette az autóinkat, mint amire számítottunk. Budapest ezzel a DriveNow nemzetközi történetének egyik legsikeresebb bevezetését érte el” – tette hozzá az ügyvezető.
Az átlagos bérlési idő több mint fél óra, de a percdíj alapú elszámolás mellett az óradíjas és napidíjas csomagok is népszerűek a DriveNow felhasználói körében. Regisztrált felhasználóinak háromnegyede más szolgáltatónál is használ autókat, azonban több mint 20 százalékukat az új szolgáltatások és modellek vonzottak be. A legnépszerűbb bérlési helyszínek a nagy forgalmú közlekedési csomópontok. Közülük is kiemelkedik az Erzsébet-híd pesti hídfője, amely jól mutatja, hogy az autókat nem a tömegközlekedés helyett, hanem amellett használják a regisztrálók, a reggeli órákban munkába járásra, vagy épp napközben – kihasználva az ingyenes parkolást - városi ügyintézésre, de a reptéri transzfer is rendkívül népszerű.
A DriveNow itthon is bevezette egyébként a „Drive’n Save” nevű szolgáltatását, így azok az autók, amelyek kevésbé forgalmas helyen parkolnak, vagy már régóta nem bérelte ki egy felhasználó sem, kedvezőbb percdíjon bérelhetők. A cég illetékesei elárulták még, hogy mivel most úgy tűnik, hogy a városi közlekedés jövőjében meghatározó lesz az elektromos autózás, ezért a DriveNow ennek megfelelően tervezi bővíteni a flottáját.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?