Slavia, érkezik egy igazán radikális Skoda!

Nyitott tetős, kétüléses roadster készül a Skodánál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hamarosan bemutatják a Skoda tanítványainak legújabb munkáját. A Slavia névre keresztelt autó megépítése most különösen nagy feladat, de hamarosan elkészül az átszabott Scala.


Hirdetés
Már hetedik alkalommal készül olyan Skoda tanulmányautó, amit a tanulók raknak össze. Nem is csak a fizikai részére értendő, a végzős csapat az elejétől a végéig dolgozik a projekten, vagyis kitalálják, mit szeretnének, megrajzolják, megtervezik, majd pedig át is építik az éppen felajánlott autót. A gyártól most egy Scala karosszériát kaptak, valamint két új Sparco sportüléssel is megtámogatták őket. A projektautónak nevet is adtak, Slavia lesz az új, teljesen nyitott tetős, kétajtós roadsterré átalakított tanulmányautó.
Hirdetés
A munka most elég nehéz a diákok számára, hetente egyszer ülhetnek össze két órára, minden egyéb megbeszélést távolból végeznek és dolgozniuk is csak heti két órájuk van az autón. A Scala tetejét levágják, a hátsó rész egyedi idomot kap a hátsó üléssor helyére, befalazzák a két hátsó ajtót, RS felniket raknak rá és pár egyedi aprósággal is feldobják, mint a csomagtérajtó egyedi világító felirata. A belső nagyrészt eredeti lesz, a színeken változtatnak, a külső fényezést viszont foszforeszkáló festékporral dobják fel, így egész biztosan kirobbanó látvány lesz az átfaragott Scala.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?