Sokak fiatalságát jelentheti az eladó kozmikus Diablo

A Jamiroquai egyik videoklipjének főszereplője volt, egy vagyont kérnek érte

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Akik a '90-es években élték tinédzserkorukat, azoknak sokat fog jelenteni ez a kirívóan lila Lamborghini Diablo. Maga az autó és a zene, melynek klipjében is szerepelt, a kor meghatározó eleme.


Sokunk gyerekkorának álomautója a Lamborghini Diablo, mi is lehetne, hiszen korának egyik meghatározó szuperautója. A Coutach után igaz puhányabb formával, de a felfelé nyíló ajtókat megtartva jelentkezett, nagy valószínűséggel még a jövőben is hamarabb fogunk rá emlékezni, mint a Murcielagóra, vagy Gallardóra. Ilyen a Jamiroqai is, Jay Kay hangját ezer közül felismernénk, de minden zenéjük olyan, amit szinte azonnal dúdolni tudunk. A brit sztár amellett, hogy a zene szerelmese, benzingőzben gazdag életet él, bőséges autógyűjteményében pedig a legkomolyabb szuperautók kaptak helyet, mint például egy LaFerrari az első példányok közül, persze a popsztár kedvenc színében, zöldben. Videoklipjeikben is többször tűntek fel sportkocsik, ilyen volt az 1996-os Cosmic Girl videója is, ami autós szemmel valódi élvezet.
Hirdetés

A Spanyolországban forgatott videóban egy Lamborghini Diablo és egy Ferrari F40 kerget a szerpentinen egy Ferrari F355-öt. Az F40-et a Pink Floyd dobosa, Nick Mason adta kölcsön, pontosabban ő is vezeti a videóban, a Lamborghinit egy helyi gyűjtőtől kérték kölcsön. A forgatáson viszont történt egy kisebb baleset, annak ellenére, hogy Jay Kay kérte, senki ne vezesse az autót, míg ő nem érkezik meg. Nem is vezette, viszont sikerült kiverni a szélvédőjét. A belső kamerás felvételeken látszik, hogy Jay Kay haja lobog a menetszélben és a könnyeivel küzd, de azért csak énekli a szöveget. Húzós forgatás volt, de ezt leszámítva az autó túlélte, és most a brit Amari Supercars kínálja eladásra az egyébként 150 darabos kiadásban készült könnyített Diablo SE30-at, ez a 142. darab. Az ára nem kevés, közel 200 millió forintot kérnek érte, amiből már egy komolyabb Aventador is kijönne, újonnan, de annak biztos nincs ilyen története és nem látták több mint 24 millióan a YouTube-on.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?