Sosem bírt még ennyit a Ford Transit

A Ford a történetének legnagyobb össztömegű kishaszonjárművét készítette el a Transitból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ötvenöt évnyi siker öregbíti a Transit hírnevét, ami többek között a számos kivitelben kérhető felépítmények is köszönhető, a legfrissebb változat akár 20 fős buszként is funkcionálhat.

Egy jó haszonjármű ismérve, hogy szinte bármely feladathoz találni belőle megfelelő felépítményt, ha nem is a gyári katalógusban. A legújabb Transittal a gyári kivitelek mellett a külsős cégek felé is egy újabb határozott lépést tesz a Ford, hiszen az új terhelhetőség még szélesebb körű felhasználhatóságot rejt magában. Az eddigi csúcs alatt maximum 4,7 tonnát mutathatott a mérleg, ezentúl viszont 5 tonna is lehet egy Transit súlya.
Hirdetés
Az új kivitel dobozos áruszállítóként vagy fülkés alvázként kérhető. A fejlesztés során az átépítő partnerekkel is egyeztetett a Ford, mivel ilyen kvalitással számos feladatra bevethető a Transit. Az építőipartól billenőplatós megrendelésekre számítanak, de mentőautóként, trélerként, illetve komolyabb csapatszállítóként is helyt áll az erősített Ford. Aki maradna a gyári megoldásnál, az maximum 15,1 köbméteres, 5 EUR raklapot befogadó, 4,2 méter hosszú raktérrel is hazaviheti a Transitot. A nagyobb teherbíráshoz erősebb alváz jár, ahogy a keréktárcsák és a kerékagyak is erősítettek, az új 3,5 tonnás hátsó tengely szélesebb gumikat és erősebb fékrendszert kapott. A novembertől itthon is rendelhető öt tonnás Transithoz csak a 170 lovas és 390 Nm nyomatékú kétliteres EcoBlue dízel kérhető, amihez felárért 10 fokozatú automataváltót társítanak. A Transitokon már vezeték nélkül elvégezhető a szoftverfrissítés, de alkalmazáson keresztül figyelhető a motorolaj elhasználódása és a guminyomás.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?