Spartacus, ez lehetne a Bugatti SUV-ja?

Megálmodták a Bugatti SUV-t, hatásos lenne, annyi biztos

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Bugatti vezére nyíltan kijelentette korábban, hogy az SUV stílus nem csak a márka imidzséhez és múltjához nem lenne méltó, de szerinte luxusautónak is csak csúfolni lehet őket. Vajon fordult a kocka?


Eleinte még a Porschénél sem gondolták, hogy a vállalat profitját majd egy városi terepjáró fogja kitermelni, ahogy a Bentley-nél, a Rolls-Royce-nál és a Lamborghininél is elhatárolódtak a szabadidő-autó fogalmától. Most mindegyiküknek van, ráadásul a legnépszerűbb modelljeikről van szó, és ezen felbuzdulva már a Ferrari háza táján is híresztelik, hogy készül valami hasonló. A Bugatti vezére, Stephan Winkelmann korábban elég határozottan kijelentette, hogy egy SUV semmiképp nem illene a márka arculatába és főleg nem méltó a múltjához, de szerinte a luxusautó jelző sem akasztható rá, így náluk biztos, hogy nem lesz ilyen.
Hirdetés

Akkor mi ez az első látásra is elég meggyőző látványterv? Egy független dizájner, Sajdin Osmancevic munkája, aki papírra monitorra vetette, milyen is lehetne a Bugatti óriása. A fotókat látva temérdek ügyes megoldást alkalmazott, felhasználta a Chiron C alakú oldalsó elemét és hatalmas felületekkel dolgozott. Az is látszik, hogy egy teljesen elektromos autót álmodott meg, miután a kicsit újra fazonírozott, de így is jellegzetes első maszkot teljesen kitölti a karbon karosszéria egyik eleme. Nevet is adott neki, Spartacus-ra keresztelte az óriást, ami, ha nem is készülne el soha a Bugattinál, akkor is megérte megrajzolni. Egy ilyen részletgazdag és láthatóan alaposan átgondolt látványterv alapján még fel is kereshetik az alkotót.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?