Speedmarathon: közel 900 helyen mérik a sebességet

TISPOL akció keretén belül országszerte találkozhatunk traffipaxszal

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csütörtökön és pénteken összesen 874 helyen találkozhatunk sebességméréssel. Mutatjuk, hogy hol érdemes lassítani.


Azt már korábban is tudtuk, hogy Speedmarathon akcióra készül április 21-22. között a rendőrség, mostanra az egyes helyszínek listáját is közzétette a rendőrség a saját honlapján. Az akció érdekessége, hogy javasolni lehetett helyszíneket a rendőrségnek, hol mérjenek. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) által végzett ellenőrzés 874 magyarországi helyszínére körülbelül hatszázötven javaslat érkezett. A fővárosban és Győr-Moson-Sopron megyében több ötletet kaptak, mint ahány helyre kitelepülnek majd.
Hirdetés

Kiss Csaba, az ORFK autópálya-felügyeleti és baleset-megelőzési osztályának vezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: egy eszközt hat-hét helyen is bevetnek majd, az ellenőrzések helyszínét és időpontját pedig a rendőrség honlapján teszik közzé még szerdán. Ennek az a célja, hogy "senkit ne érjen meglepetés"- mondta. A jelenlegi akcióban csak a sebességhatár betartását ellenőrzik.
Forrás: MTI
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?