Sportos vonalak a négyajtós Kia Rión

Bemutatkozott a Kia Rio sportos szedánja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ötajtósként nem újdonság a harmadik generációs Kia Rio, szedánját, kínai változatával már eddig is ismerhettük, most pedig az Észak-Amerikának szánt mutatkozott be.


Miként a héten már írtuk, új stratégiát követ a Kia. Globális modellek helyett piac-specifikus verziókkal kívánja megnyerni vevőit.
Ennek megfelelően a Genfi Autószalonon látott ötajtós Kia Rio után Kínában mutatta be az azonos padlólemezre és műszakiságra épülő, kifejezetten prémiumosnak mondott, elegáns vonalakkal rajzolt, az Optimát idéző K2 limuzinját, Észak-Amerikának és Európának pedig sportosabb, vagányabb Rio négyajtóst tervezett.
Ez utóbbi a New Yorki Autószalonon mutatkozott be, a K2-vel egyező paraméterekkel, azaz 4,37 méteres hosszal, 1,72 méteres szélességgel és 1,46 méteres magassággal és 500 literes csomagtérrel. Az egyetlen amerikai motor 1,6 literes, közvetlen befecskendezésű, 138 lóerős benzines, mely háromféle felszereléssel, hat fokozatú manuális vagy automata váltóval is választható. Európába nyilván az ötajtós Rióból megismert motorokkal, azaz az 1,4 literes, 109 lóerős benzinessel és a háromhengeres, 1,1 literes, 70, valamint a négyhengeres, 1,4 literes, 90 lóerős turbódízellel is érkezik majd az elődjénél és konkurenseinél valóban sportosabb fazonú négyajtós Rio.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?