SsangYong XLV: izgalmas hétüléses kompakt SUV Genfre

Genfben debütál a SsangYong XLV

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A SsangYong hétüléses és "izgalmas" formájú szabadidő-autót készít a Genfi Autószalonra.


XLV Concept néven új, de jól láthatóan a korábbi XIV-1 koncepció utódjának számító tanulmányt állít ki a márciusban nyíló Genfi Autószalonon a SsangYong. Jelentése szerint az XLV (eXciting smart Lifestyle Vehcile) egy izgalmas és okos életmódautó kíván lenni.
Nem csak nevével az, a 4,43 méter hosszú, 1,85 széles és 1,6 magas, azaz az XIV-1-nél 29 centiméterrel hosszabb, 2,6 méter tengelytávú karosszéria hétüléses utasteret rejt. Kiváló térhasznosító, a legkompaktabb hétüléses lehet, s ehhez egyedi, 2+2+1+2 székkiosztású ülésrendet vet be. A középső és a leghátsó, egységesen kétüléses sor között sínen tologatható, de sanszosan ki is emelhető lesz a hetedik ülés.
Hirdetés

A hajtáslánc mild hibird, az egyelőre ismeretlen teljesítményű, de 1,6 literes dízelhez csatlakozó, lítium-ion akkuból táplált villanymotor tehát az autó önálló mozgatására nem lesz képes, csak segítőként szerepel majd.
Hiába izgalmas valóban az XLV, egyelőre sajnos csak koncepció, gyártásba kerülése nem várható, formája a márka új dizájnvilágát, a "ritmikus és dinamikus" formatervet mutatja.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?