Star Trek idézettel indította az évet Akio Toyoda

Kirk kapitány szavaival buzdította mintegy 370 ezer alkalmazottját a Toyota cégvezére

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is videóüzenetben köszönte meg a dolgozók munkáját Akio Toyoda, aki 2024-et egy ikonikus mondattal indította, természetesen a fejlődés jegyében.

A Toyota elképesztően sikeres évet zárt 2023-ban, hiszen egyedüli autógyártóként 10 milliónál is több járművet értékesített egyetlen esztendő alatt. A magyar számokat böngészve sem panaszkodhat a japán márka, hiszen viszonylag nagy fölénnyel itthon is ők adták el a legtöbb autót, ráadásul a luxusmárkájuk, a Lexus is történelmi csúcsponton zárt. Akio Toyoda éppen ezért az évindító videóüzenetében - amelyet a közel 370 ezer dolgozójának címzett - rögtön köszönetet mondott, majd kifejtette, hogy büszkék lehetnek a múlt évben elért eredményekre.
Hirdetés
„Boldog új évet mindenkinek! Remélem, mindannyian élveztétek az ünnepeket, és alig várjátok, hogy visszatérjenek a munkához. Az biztos, hogy én igen! Először is szeretném megköszönni mindannyiótoknak azt a fantasztikus munkát, amit tavaly végeztetek. A 2023-as év új rekordokat döntött a Toyota számára, és most a csúcson vagyunk, ahogy mondani szokták. Nemrégiben még azt is elkezdtem számolni, hogy hány Toyota és Lexus modell vesz körül az úton, amikor vezetek. És be kell vallanom, ez eléggé elképesztő! De eszembe jut a kínai közmondás: Minél magasabbra nősz, annál mélyebbre hajolsz, és azt hiszem, ezt mindannyiunknak a szívünkre kellene vennünk. Mert bár a profit és a volumen a kemény munkánk eredménye, nem szabad, hogy ez legyen az elsődleges célunk. Tudom, hogy nem biztos, hogy a Toyota elnökétől ilyesmit várnának, de én mégis úgy gondolom, hogy a mi küldetésünk az, hogy továbbra is egyre jobb termékeket gyártsunk, és egyesével tegyük boldoggá ügyfeleinket. Ennyi az egész." "Az eredmények természetesen fontosak, de leginkább azért, mert ezek adják meg a lehetőséget arra, hogy elérjük céljainkat és álmainkat. Ha már az álmoknál tartunk, nemrég volt egy álmom az alapítónkról, a nagyapámról, Kiichiróról. Mint talán tudjátok, a nagyapám még a születésem előtt meghalt, így kicsit furcsa olyasvalakiről álmodni, akivel soha nem találkoztál, de volt egy üzenete számomra. Természetesen reméltem, hogy azt fogja mondani, hogy jó munkát végeztem, és hogy büszke rám, de sajnos úgy döntött, hogy ezt a részt kihagyja. Ehelyett azt mondta nekem, hogy bár látott némi fejlődést a Toyotánál, még nem sikerült úgy átalakítanom minket mobilitási vállalattá, ahogy ő a Toyotát szövőszékgyártó cégből autógyárrá változtatta. Tehát nyilvánvaló, hogy még sok munka vár rám, és remélem, hogy Ti is csatlakoztok hozzám ezen az úton, mert számítok a tehetségetekre, képzelőerőtökre és szenvedélyetekre, hogy segítsetek megvalósítani ezt az álmot. - fogalmaz beszédében Akio Toyoda.
Hirdetés
"Szóval, idén, a halhatatlan Kirk kapitány szavaival élve, menjünk bátran oda, ahová még senki sem ment! Állítsuk kihívás elé magunkat, hogy minden régióban és minden országban bővítsük képességeinket és szélesítsük látókörünket. Támogassuk egymást, támogassuk iparágunkat azzal, hogy hűek maradunk álláspontunkhoz, még akkor is, ha azzal – legalábbis eleinte – nem mindig értenek egyet. Támogassuk együtt barátomat és autószerető társamat, Koji Sato elnököt, aki folytatja saját törekvését, hogy új termékekkel és új élményekkel mosolyogtasson meg minket, és olyan új élményeket nyújtson ügyfeleinknek, amelyekre mindannyian büszkék lehetünk. És ami a legfontosabb, tegyük mindezt a Toyota módján. Egy fantasztikus 2024-re! Köszönjük szépen!” - teszi hozzá a cégvezér.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?