Svéd humor: Volvo Hemizon

Volvo szörnyeteg Hemi motorral

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Volvo Amazonról senkinek nem jut az eszébe aszfaltszaggató fenevad, hanem inkább nyugodt családi autóként képzeljük el, amivel nehezen tudunk kikerülni egy előttünk cammogó jávorszarvast. Nem úgy a Hemizon! Ez elől mindenki fejvesztve menekül.


Az egykor szebb napokat megélt Volvo Amazont 1965 és 1970 között gyártották, így nem csoda, hogy ma ritkaságba megy egy-egy felújított példány. De hogy nem kell temetni a modellt, jó példa a Larsson Customizing munkája. Henrik Larsson, a Volvo Hemizon megalkotója maga sem gondolta amikor nekifogott, hogy egy valóságos szörnyeteget nevel az öreg Volvo testében. A horpadt és rozsdás lemezekből összerakott Frankenstein autó végül egy dragster lett, amelynek orrában 1954-es 5,4 literes Chrysler dupla Edelbrock karburátoros Hemi V8-as sistereg. Elöl hotrodos virslik vékony drótvázon, hátul Hoosier Nascar kerekeken repül a Volvo, a szörnyeteg szemei zöldben izzanak.
Hirdetés

Utastere nincs, a pilótát forró lemezek veszik körbe, egyetlen kapaszkodó a kormány és a háromsebességes automatikus váltó karja. Egyelőre, hisz még nincs kész, a végleges teljesítmény sem tisztázott: 4-500 lóerő az elvárt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?