Sydneyben debütál a legnagyobb Mazda

Ezen a héten mutatkozik be az új Mazda CX-9

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mazda legnagyobb szabadidő-autója, a CX-9 is megkapja a KODO stílusjegyeket, a hatalmas hűtőmaszk és a mandulaszemek kombinációja kedvesen bárgyú hatású.


2007-ben debütált, majd 2009-ben frissült egyet, most pedig a Mazda nagy szabadidő-autója, a CX-9 is megkapta a Mozgás lelke formanyelv által megkövetelt kötelező karosszéria-módosításokat. Ez nem generációváltás, csak második facelift: a CX-5-ről, a 6-osról és az immár az új 3-asról is ismert egyenarcot költöztették a hétszemélyes crossover orrára. A külső változtatások mellett az utasteret is továbbreszelték kicsit, és új biztonsági berendezésekkel gazdagodott a kínálat.
Hirdetés
A kínálat felsőbb ágain elhelyezkedő modellek olyan köralakú nappali LED-fényt is kapnak, mint az új 6-os, átrajzolták a hátsó lámpatesteket, más burkolat veszi körül a kipufogókat, új 20 colos felnik és külső fények is bővítik a típus kínálatát. Bár a képeken csak a Mazdától szokásos fekete utasterek láthatók, állítólag itt is többféle kombináció közül lehet majd választani, mind anyag, mind színek tekintetében.

Az információs-hifi egységet a legfrissebb navigációs és hangfelismerő rendszerekkel bővítették, biztonságtechnikai fronton pedig egy sor, i-Activsense zászló alatt felsorakozó újdonság jelent meg, mint az előttünk tornyosuló akadályra figyelmeztető Forward Obstruction Warning (FOW), a sávelhagyásra figyelmeztető Lane Departure Warning (LDW), valamint a fényszórók működését automatikusan kontrolláló High Beam Control (HBC). Motorja egyelőre változatlan, továbbra is 273 lóerős, 367 Nm nyomatékú 3,7 literes V6-osból áll az egytagú kínalat. Az új CX-9-es Sydney után a novemberi Los Angeles-i, majd a jövő januárban rendezett Detroiti Autószalonon folytatja bemutatkozó turnéját.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?