Szalay Balázsék Afrikában indítják az újévet

Az Opel Dakar Team az Africa Race-en indul - autóval és egy kamionnal is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szalay Balázs és Bunkóczi László a következő Africa Race-en is rajthoz áll, de most egy kamionos csapatot is indít az Opel Dakar Team, Darázsi Zsolttal a volán mögött.


Negyedszer is rajthoz állnak magyar versenyzőink az év talán legkomolyabb terepralis versenyén, az Africa Race-en. Szalay Balázs és Bunkóczi László az Opel Dakar Team versenyzői Afrika felé fordítják a durván szteroidozott Opel Mokka orrát. Visszatérnek Dakarba, akkor is, ha a híres verseny már nem is azon a földrészen vezet, a régi útvonalra vágyóknak már az Africa Race-en kell indulniuk. A Dakar jelenleg egészen más tájakon vezet át, Szalayék inkább a homokos, dűnés Afrikába vágynak, mintsem a leginkább sziklás szakaszokból álló Dél-Afrikába. A Mokka mellett egy kamiont is indít az Opel Dakar, Team Darázsi Zsolttal a volán mögött. Így lesz csapat, aki támogassa Szalayékat a versenyben.
Hirdetés
Ha már Mokka, az Opel kihasználta az alkalmat és a frissített Mokka X érkezését arra, hogy a márka nagykövetének autóját lecserélje. Kovács Ágnes olimpia bajnok úszónkat már másfél éve kérte fel az Opel, legyen a márka magyarországi nagykövete. Akkor éppen Szalay Balázsék adták át neki egy Mokka kulcsát, most kapott egy Mokka X-et helyette. Már csak a csapat autójának arcára vár a frissítés, hogy nekivágjanak a hatalmas kihívásnak és reményeik szerint megnyerjék az Africa Race-t. A verseny rajtja december 31-én Monacóban lesz, 2-án érkeznek Marokkóba a versenyzők, és kezdődik a dűnék meghódítása Mauritánián és Szenegálon át. A 6500 kilométeres verseny pedig a híres Rózsaszín-tó partján ér véget január 14-én.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?