Szárnyra kaptak az üzemanyagok árai: újabb emelés jön

Üzemanyagárak: pénteket sem ússzuk meg áremelkedés nélkül

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Két üzemanyagár-emelkedés is jut erre a hétre, ugyanis szerdához hasonlóan pénteken is megugrik a benzin és a gázolaj ára egyaránt.

A szerdai 7 forintos emelkedés után sincs megállás a benzin „életében”, hiszen majdnem ugyanekkora áremelés jön pénteken. A Holtankoljak.hu információi szerint január 15-én a benzin és a gázolaj ára is szintet lép. A benzin bruttó 6 forinttal drágul, a gázolaj pedig a szerdaival megegyező, bruttó 3 forintos emelést kap, de utóbbi még így sem éri el a kerek négyszáz forintos árat.
Hirdetés
Tehát péntektől a 95-ös benzin literjéért átlagosan 383 forintot kérnek majd, míg a gázolaj literje 399 forintba kerül majd. Természetesen továbbra is igaz, hogy a tankolás helyére nagyon fontos figyelni, talán még az időpontjánál is inkább, ugyanis a töltőállomások árai között 40-50 forintos különbséget is tapasztalhatunk. Többnyire az autópályák mentén létesült benzinkutakat érdemes kerülni, ha spórolni akarunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?