Százéves legendát idéz fel a Rolls-Royce

Bécsből indul útnak a Rolls-Royce Alpine Trial túra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Rolls-Royce Silver Ghost száz évvel ezelőtti sikerének állít emléket a bajor kézben lévő brit márka a Sanghaji Autószalonon bemutatott 2013 Alpine Trial Centenary Collection Ghost különszámmal.


Száz évvel ezelőtt, 1913 júniusában teljesítette négy Rolls-Royce Silver Ghost az akkori idők legnehezebb alpesi túraversenyét. Az Osztrák-Magyar Monarchia területén zajló megbízhatósági versenyen közel 3000 kilométert tettek meg a kocsik nehéz terepen meghibásodás nélkül. A versenyt a privát pilótaként indult James Radley nyerte Silver Ghostjával. A megbízhatóságnak és a kor technikai vívmányainak tisztelete hajtotta a Rolls-Royce-t a centenáriumi modell megalkotásában.
A Sanghajban kiállított Centenary Collection Ghost különleges kék-fekete színvilága Radley kocsiját idézi fel, belterét korabeli bőrrel vonták be, valamint olyan elemek díszítik, mint az a klasszikus óra, amely számlapján a rali egyes szakaszainak megtételéhez szükséges időket mutatja. Az utas előtti, kézzel készült intarzia a futam domborzatát eleveníti fel. Hogy az érdeklődők a történelmet újra átélhessék, az egyik Ghost klub tagjai június 14-én Bécsből elrajtolnak luxusautóikkal, hogy teljesítsék a legendás távot.
Hirdetés
A megmérettetésen az új és a győztes, százéves Ghost is rajthoz áll. Összesen negyven Rolls-Royce Silver Ghost szeli majd át Ausztriát, Szlovéniát, Olaszországot és Horvátországot, hogy végül június 29-én Bécsbe érkezzenek vissza. Az esemény során a Garda-tónál Rolls-Royce találkozót is szerveznek, ahová legkevesebb száz Rolls-Royce Silver Ghostot várnak. Ez lesz a történelem legnagyobb ilyen jellegű dzsemborija.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?