Szeptemberben láthatjuk az újjáéledt TVR sportkupét

Több mint 400 lóerős V8-cal érkezik az új TVR

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Feltámadt a brit legenda, az új TVR sportkupét már le is leplezték. Sajnos nem nekünk, csupán azoknak, akik kicsengették az előleget.


A legendás elődök karakterét örökölheti a hamarosan nagyközönség előtt is bemutatkozó új TVR modell. A több mint 10 éves kényszerszünet után lassacskán feléledő brit sportautógyár egy Cosworth-motoros kupéval szerezné vissza hírnevét, amit egy zárt ügyfélkör már meg is tekinthetett. Két egymást követő hétvégén tartották a titkos leleplezéseket, ahol a jelenlévőknek szerződésben kellett jóváhagyni, hogy nem osztanak meg semmit az ott elhangzottakból és kép sem kerül ki az eseményről. Csak az előleget már befizető 400 szerencsés volt meghívva a guildfordi rendezvényekre, amit még Gordon Murray dizájner központjában tartottak, ugyanis a TVR új gyárkomplexuma épp építés alatt van Walesben. Egyébként direkt került Blaenau Gwentbe a gyár, hiszen közvetlen szomszédságában található a vadiúj Circuit of Wales versenypálya.
Hirdetés

Az Autocar által megosztott előzetes grafikák szerint, az új TVR is hasonló vonalakat kaphat, mint elődje. Les Edgar, a TVR vezére elmondta, hogy egy olyan dizájnra volt szükség, ami tükrözi mérnöki megoldásait. A Gordon Murray által fejlesztett szénszálas, Forma-1-es technológiát alkalmazó könnyített és rugalmas iStream Carbon kasztnit használná. Az utastérről még a belsős leleplezésen résztvevők is csak 3D-s grafikákat láthattak. Hivatalos bemutatójára egészen szeptemberig kell várni, míg a gyártás jobb esetben 2018 második felében kezdődhet. A lényeg mégis a felszín alatt van, ahol modern megoldásokat ígérnek. Az új, frontmotoros TVR egy Mustangból örökölt Cosworth V8-ast kapna, aminek 400 lóerő feletti teljesítményéhez 1200 kg saját tömeg társulna. Végsebessége 321 km/h lenne, a 0-100-at pedig 4,0 másodperc alatt szeretné letudni. Egy jól felszerelt bevezető modell is érkezik, árát 90 000 font alá ígérik, tehát kb. 30 millió forint környékén várható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?