Szerdától a benzin és a gázolaj is drágább

Ismét emelkednek az üzemanyagárak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hiába erősödött a forint, az üzemanyagárak nemzetközi drágulását nem tudta ellensúlyozni a csekélykét jobb árfolyam, szerdától a benzint és a gázolajat is drágábban tölthetjük.

Miként arról az előző hét végén hírt adtunk, az üzemanyagárak nemzetközi emelkedését ezúttal nem tudja ellensúlyozni a forint erősödése, így e héten - három heti árapadás után - emelkednek az üzemanyagárak. A drágulás mértéke azonban szerényebb, mint amire számítani lehetett, szerda 0 órától literenként 2 forinttal emeli a benzin, 3-mal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol. Utóbbi hatására a töltőállomások átlagárai is ugyanilyen mértékben emelkednek, azaz benzint a hét közepétől 419-420, gázolajat 435-436 forintos átlagáron tankolhatunk.
A szerdától életbe lépő emelés hatására az idei üzemanyagár-növekedés a benzin esetében 20, a gázolajnál 11 forintra emelkedik - elenyésző mértékben, 1 forinttal lesz közelebb egymáshoz a két üzemanyagfajta ára. Az E85 bioüzemanyag és a ma legtakarékosabb üzemet ígérő LPG autógáz vélhetően a benzinnel egyező mértékben drágul, azaz literenként 352 és 222 forintért lesznek tölthetők.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 03:56
    Permalink

    Nem is értem, hogy ezt miért közlik? Egyszerűen fel kellene emelni a benzint, és a gázolaj árát ezer forintra. Ezzel nagyon sok pénzt spórolnának meg az “államnak”. Nem is az államnak, hanem egyes embereknek (az állam mi vagyunk?), csoportoknak. Az ezer forint után talán nem emelnének egy rövid ideig. Az emelést követően minden érdekelt megkapná a kellő béremelést, jutalmakat stb.(“Apple laptopot” kapna minden mol, és parlamenti képviselő titkárnője.).
    Mi eddig is szívtunk! Szívunk ez után is! Persze, ha továbbra is hagyjuk. És hagyjuk. Kellett nekünk ez a parlament!

Vélemény, hozzászólás?