Szerdától az egyik üzemanyagból olcsóbban tankolhatunk

Csökken a dízel ára, marad a benziné

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Míg az elmúlt hetekben emelkedtek az üzemanyagárak, most némi áresés következik, de csak a gázolajnál.


Februárban eddig csak emelkedést tapasztalhattunk az üzemanyagáraknál, előbb a gázolaj, majd a benzin esetén is. Most azonban nem csupán megáll a drágulás, még némi árcsökkenés is jön. A Holtankoljak.hu információi szerint e hét szerdán literenkénti 2 forinttal csökken a gázolaj, marad azonban a benzin ára. A két üzemanyagért fizetendő összeg így közelít egymáshoz, a dízel literára literenkénti 375 forintra csökken, a 95-ös benziné 373 forint marad. Legalábbis átlagár szerint.
Hirdetés

Mivel azonban az egyes töltőállomások között igen jelentős, akár literenkénti 50 forintot is elérő árkülönbségek adódhatnak, a különböző helyek között még az üzemanyagok ársorrendje is könnyedén felcserélődhet. A benzin és a gázolaj között tapasztalható jelenlegi szerény árdifferencia azt eredményezi, hogy van ahol az egyik, van ahol a másik üzemanyag kerül többe. Tankoláskor tehát nem árt figyelni, nem is elsősorban arra, hogy szerdától hajszálnyit olcsóbb a gázolaj, hanem arra, hogy az autópályák mentén sokkalta drágábbak a kutak, mint a kisebb forgalmú, kevésbé frekventált helyeken.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?