Szerdától olcsóbb a gázolaj a nem hatósági áron tankolóknak is

Enyhe lejtőn az olaj ára, így itthon is olcsóbb lesz a gázolaj

Bár a 480-as hatósági árnál még mindig messze magasabb lesz, de szerdán csökken a gázolaj ára.

Hazai személyautót még mindig hatósági áron, legfeljebb 480 forintért tankolhatunk benzinnel és gázolajjal is, sőt a nagynyomású kútoszlopokon a 7,5 tonna össztömegű, magyar rendszámos teherautók, valamint a mezőgazdasági erőgépek is hatósági áron tölthetők meg. Ugyanakkor pletykaszinten egyre több helyről hallani, hogy tovább korlátozhatják a hatósági áron tankolók körét, ugyanis az ársapka hiányhoz vezethet. Bár a jelenlegi szabályok szerint október 1-ig élvezhetik az ársapkát az autósok, nem más, mint Hernádi Zsolt, a MOL elnöke-vezérigazgatója nyilatkozta az ATV-nek, hogy "már messze túl vagyunk azon a ponton, ameddig még tartható a 480 forintos ársapka". Ennek tükrében jó hír, hogy a Brent az egy hónappal ezelőtti (bár már márciusban is megtapasztalt) 120 dolláros rekordár után már relatív józanabb, 105-106 dolláros szinten áll, ez pedig a hazai töltőállomásokra is tud hozni némi enyhülést.
Hirdetés
Igaz, számunkra rontja a helyzetet a forint árfolyama, ami a múlt héten is jelentősen gyengült, így csak az egyik üzemanyagfajta piaci ára mérséklődik a hét közepén. A Holtankoljak.hu értesülése szerint a gázolaj piaci ára 5 forinttal kedvezőbb lesz szerdától. A külföldi rendszámmal, illetve 7,5 tonna feletti teherautóval tankolók számára marad tehát a 95-ös benzin 769,9 forintos literenkénti átlagára, a gázolajé azonban már "csak" 780,9 forint lesz szerdától.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?