Szerdától olcsóbban tankolhatunk

Másfélszer annyit csökken a benzin ára, mint a gázolajé

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár az előző heti áremelések után nem kell komoly árcsökkenésre számítani, a benzin ára azért visszamegy 400 forint alá.


Miután múlt héten érezhető mértékben emelkedtek az üzemanyagárak, azaz a benzin literára 10, a gázolajé 8 forinttal nőtt, most szerdán egy kis mérséklés következik. A Holtankoljak.hu információi szerint a benzin árát 3, a gázolajét 2 forinttal csökkenti a MOL - literenként. A változás hátterében az olajár hajszálnyi apadása és a forint árfolyamának alakulása áll, míg múlt hét elején még 280 forint felett járt a dollárhoz viszonyított váltószám, a hét végére 275 forintra mérséklődött.
Hirdetés

Szerdától a 95-ös benzin átlagos ára 399, a gázolajé 408 forint lesz, de természetesen marad az egyes töltőállomások között tapasztalható igen jelentős árszórás, amivel a drágább helyeken akár a 450 forintos árszintet is elérhetik az üzemanyagárak. Utóbbi épp az egykori, 2012-ben adódott legmagasabb - átlag szerinti - ár. Ha szerdáig nem romlik tovább a forint, nem nő az olajár, a hét második felében további ármérséklésre is van kilátás.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?