Szinte minden harmadik percben érkezett egy gyorshajtó

3 óra alatt 57 gyorshajtót mértek be az Andrássy úton

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Széles sávok, amelyekből az Andrássy útnak több mint felén irányonként kettő is található, ám a sebességkorlát legfeljebb 50 km/óra - itt mértek a rendőrök, nem alaptalanul.

Ahogyan szürkül az égbolt, úgy nő sokakban a csábítás a gyorshajtásra egy olyan egyenes út láttán, mint a budapesti Andrássy út. Nyilván jól tudják ezt a terézvárosi rendőrök is, akik szeptember 21-én mindössze 3 órára álltak ki az autósok sebességét ellenőrizni.
Hirdetés
Ezalatt a három óra alatt egyetlen helyszínen maradtak és azt tapasztalták, hogy átlagosan 3 perecenként villant a traffipax: 57 gyorshajtóról készítettek ugyanis felvételt a megengedett sebességhatár átlépése miatt. A szabálytalankodók harmadát meg is állították, ők helyszíni bírsággal megúszták, míg a többiek - 30 ezer forintról induló - szabálysértési bírságra számíthatnak. Mivel a baleseti okok között továbbra is első helyen szerepel a gyorshajtás, és a Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelten kezeli a közlekedésre veszélyes jogsértéseket, a továbbiakban is várhatók hasonló ellenőrzések.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?