Szombaton is fizetős lesz a parkolás!

Most és jövő héten szombaton is fizetős a parkolás, év végén viszont egyszerűsítés jön

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mivel december 7-e és 14-e is munkanap, e napokon is fizetős lesz a parkolás, az év vége viszont könnyítést hoz.

Nem árt figyelni az áthelyezett munkanapokra, december 7-e és 14-e is "dolgozós", így bizony ezen napokon is ugyanúgy fizetni kell a közterületi parkolásért, mint az egyéb hétköznapokon.
Az év vége viszont némi egyszerűsítést hoz, december utolsó előtti hetén csupán a hétfő, december 23-a munkanap, majd utána először december 30-a és december 31-e lesz az. A parkolásért azonban a legtöbb helyen a december 23-ai üzemzárástól január 2-án reggel 8 óráig nem kell fizetni.
Hirdetés
Kivételek természetesen akadnak, például a Várban lévő és a Citadella alatti, a Flórián üzletközpont melletti és a Margitsziget északi részén található parkolóban, valamint a VIII. kerületi Rákóczi tér alatti mélygarázsban.
Hasonlóképp nem vonatkozik a díjmentesség az őrzött, fizetős P+R parkolókra sem, ezek: a Hűvösvölgy végállomásnál, a Pillangó utcai metróállomásnál, az Örs vezér tere metróvégállomás mellett, az Újpest-Városkapu metróállomásnál, a Kőbánya-Kispest metróvégállomás mellett, valamint a KÖKI Terminálnál lévő parkolók; természetesen a magánparkolók, az egyes bevásárlóközpontok parkolói sem jellemző, hogy az ünnepek kapcsán ingyenes időszakot vezetnének be.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?