Szombaton olcsóbbak lettek, szerdán drágulnak az üzemanyagok

Nincsen olcsó benzin sokáig, szerdán már jön az áremelés

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem sokáig örülhetünk az április elsején csökkentett üzemanyagáraknak. Szerdán a benzin és a gázolaj is drágulni fog.


Miként arról beszámoltunk, a jövedéki adó csökkenése miatt szombaton a benzin literenkénti ára 6, a gázolajé 12 forinttal került lejjebb. Nem sokáig örülhetünk az egységesen 349 forintra csökkent üzemanyagáraknak, a Holtankoljak.hu információi szerint ugyanis már az első lehetséges alkalommal, e hét szerdán emeli is az árakat a MOL. A 95-ös benzin esetén csupán 1 forintnyi marad meg a szombati árcsökkentésből, szerdán ugyanis 5 forinttal kerül feljebb az ára, míg a jelentősebben csökkentett árú gázolajnál 4 forintos emelés következik.
Hirdetés

A hét közepétől a módosítások nyomán a 95-ös átlagára literenkénti 354 forintra, a gázolajé 353 forintra kerül. Míg tehát egészen szombatig a gázolaj volt a drágább, szerdától már a benzinért kell majd - minimálisan - többet fizetni. Az árak sorrendje persze akár töltőállásonként változhat, hiszen az egyes helyek között akár literenkénti 50 forintos árkülönbségek is adódhatnak, így tehát 330 forint alatti és akár 380 forintos árak is adódhatnak.
Leginkább tehát a tankolás helyére ajánlott figyelni, de ha most időben, még szerdáig megtankoljuk autónkat, talán az idei év legalacsonyabb árait sikerül megcsípnünk. Bizakodni ettől függetlenül lehet még abban, hogy lesznek még kedvezőbbek az árak. Igaz, amennyiben a világpiaci olajár (negyedéves átlagban) ismét 50 dollár/hordó alá csökkenne, számunkra újfent emelt jövedéki adó tolja majd feljebb az árakat, ahogyan az előző negyedévben is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?