Szörfautónak sem utolsó a Kia Soul

Akkora emelést kapott a Kia Soul, hogy egy Mercedes G-osztállyal is felvenné a versenyt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nálunk szinte ismeretlen fogalom a szörfautó, de a világ más pontjain érdemes a szörfösök igényeire is gondolni, amihez emelt hasmagasság, sok tárolóhely és némi vagányság szükséges. Pont így alakult át a Kia Soul.

Koncepcióautóval örvendezteti meg a Boardmasters fesztivál résztvevőit a Kia, amelynek középpontjában a szörf és a zene áll. A leginkább fiatalokat vonzó eseményre a koreaiak a paletta legfiatalosabb tagját, a Soult alakították át, ami így erősen eltávolodott az eredeti felhasználási területtől. A kis egyterű (de akár a crossover jelző is ráakasztható) jelentős futómű emelést kapott, elől 31, hátul 32 centisre nőtt a szabad hasmagasság, ami egy átlagos autó nagyjából kétszeres értéke. Jól tudják a Kiánál, hogy a terepjáráshoz nem igazán célszerű a nagy felnit alacsony oldalfalú gumival kombinálni, ezért a szörf-Soul csak 16 colos acélfelnit kapott, a gumi viszont húsos (265/75 R16), így nem a terepmintás kerekeken fog múlni a tengerparti offroad. A hajtáslánc gyári és elektromos, a 64 kilowattórás kapacitással bíró Soul 204 lóerős, az elméleti hatótáv 280 kilométer.
Hirdetés
Hiába hordja tetején a szörfdeszkákat, mégis tárolóhellyé alakították a hátsó traktust. Vízálló anyaggal borított ülésből csak kettő van, mögé egy sík padló került az egyéb holmiknak. A vizes ruhák egy kihajtható rúdon száradhatnak, a naplementét egy szintén ki-be hajtható padról lehet megcsodálni. A modell biztosan nem kerül gyártásba, de marketingcélokra tökéletes, és akár olyan fiatalok érdeklődését is felkeltheti a modell iránt, akiket amúgy hidegen hagy ez a kategória.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?