Tahó vagy béna? Parkolási idegeskedés

Így (is) parkolunk

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jó ideje figyelem az autósokat, s bizony nem egyszer előfordul, hogy magunknak csináljuk a dugót vagy azért mert nem tudunk beállni az utolsó szabad parkolóhelyre, vagy csak meglehetősen sután, mert valaki már kettőt használ..


Nagyon hasznosak a rokkant, női vagy épp nagycsaládos parkolóhelyek, én mindig szabadon is hagyom őket, azoknak, akik valóban rászorulnak. Egyrészt így diktálja a lelkiismeret, másrészt félek tőle, ha ilyen helyre állok be, előbb-utóbb erre is lesz szükségem. Mondjuk tehát, hogy babonából sem használom őket. Sajnos ezzel nem mindenki van így.

A másik rettentően dühítő dolog, amikor látszólag teljesen egészséges, rutinos vezetők nem tudnak parkolni... vagy legalábbis nem túl kulturáltan, két helyet is elfoglalva, olykor hosszában beállva... (Ezek a képek egyetlen mozilátogatás alkalmával készültek.)

Ez az autós pedig 2011 eddig látott legfurcsább parkolását követte el, amikor eleje sérült autóját úgy hagyta ott a Hungária körúton, hogy abból egy sáv ezért használhatatlanná vált - hogy mindez egy sarok és egy tűzcsap közvetlen szomszédságában tette, csak hab a tortán. Valaki mondja meg nekem, hogy lehet így ott hagyni egy autót? Nem jobb érzés szépen, szabályosan, biztonságban tudni - nem azon aggódva, hogy vajon mikor viszik le a hátulját is? Hát így (is) parkolunk mi...
Önök is gyakran találkoznak hasonló "parkolós" esetekkel? Várjuk a véleményeket!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 21:16
    Permalink

    Hm.milyen igaz,nekem is rögtön ez jutott eszembe,szerintem egyáltalán nem véletlenül,és nem is alaptalanul…Miért van az,hogy bizonyos márkák tulajdonosai mindig másképp értelmezik a szabályokat?És külön viselkedési mód alakul ki bizonyos márkák használóinál.Emlékszem,német pályán majd megőrült a tdi Passatos,mert én jóval gyorsabb voltam az Alfámmal..Miért fáj ez?Egyébként én az így parkolóknak is hagynék egy mikuláscsomagot.

  • 2017.10.31. at 21:16
    Permalink

    Hja, milyen igaz… próbálnál csak rápirítani a smartos szöszire, már nyomogatná is a telcsit, oszt 2 perc múlva csikorogna melletted az A8, és már zuhogna is az első füles. Láttam ilyesmi szituációt a WesEtndben…

Vélemény, hozzászólás?