Tarolt a Toyota az amerikai biztosítók töréstesztjén

Tucatnyi Toyota és Lexus kapott legjobb minősítést az IIHS-től idén

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Toyota és a Lexus 12 modellje a legmagasabb értékelést kapta az amerikai IIHS aktív és passzív biztonságot vizsgáló tesztjein.

Az IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) az amerikai biztosítók által alapított közlekedésbiztonsági intézetként vizsgálja az USA piacára kerülő autók aktív és biztonságát. Az IIHS minden évben kihirdeti a kategóriák legbiztonságosabb modelljeit. Dagadhat a Toyota keble, ugyanis a Toyota és a konszernhez tartozó Lexus idén is domináns az IIHS által vizsgált márkák díjazottjai között.
Hirdetés
A szervezet a Toyota és a Lexus 14 modelljét vizsgálta, ezek közül a legnehezebben megszerezhető Top Safety Pick+ elismerést 12 modell nyerte el – ez a legmagasabb szám valamennyi vizsgált gyártó közül.
„Legfontosabb célunk a mindennél biztonságosabb, megbízható járművek létrehozása. A Toyota és Lexus modellek idei sikere kiváló példája autóink tökéletesítése érdekében végzett szakadatlan munkánk eredményének” – emelte ki Jeff Makarewicz, a Toyota North American Vehicle, Quality & Safety Engineering alelnöke.
A Top Safety Pick+ „különösen ajánlott” minősítés elnyeréséhez a vizsgált autónak „Jó” értékelést kell kapnia az IIHS öt különböző tesztjén – teljes átfedéses frontális ütközés, kis és félátfedéses frontális ütközés, oldalütközés, a tető torziós merevségét vizsgáló teszt, a vezető, valamint az utasok fej- és lábvédelme –, ezenfelül „megfelelő” vagy „kiváló” értékeléssel kell rendelkeznie az autóban található aktív ütközésvédelmi rendszereknek, és „elfogadható” vagy „jó” minősítést kell kapniuk a fényszóróknak.
Ebben az évben az IIHS Top Safety Pick+ díját a Toyota Avalon (az USA-ban forgalmazott nagy szedán), a Prius, a Prius Prime (Európában Prius plug-in), a Prius V (Európában Prius+), a Corolla, a Camry, a RAV4 és a Highlander modellek, a Lexus márka modelljei közül pedig az RC coupé, az Egyesült Államokban népszerű Lexus ES 350, valamint a Lexus NX és Lexus RX modellek kapták meg. Míg a Top Safety Pick értékelést a Toyota Yaris iA és a Lexus CT 200h kapta meg.
Az IIHS Top Safety Pick+ 2017 minősítéssel rendelkező Toyota modellek:
 1. Toyota Avalon
 2. Toyota Camry
 3. Toyota Corolla
 4. Toyota Highlander
 5. Toyota Prius
 6. Toyota Prius Prime (Európában Prius plug-in)
 7. Toyota Prius v (Európában Prius+)
 8. Toyota RAV4


Az IIHS Top Safety Pick+ 2017 minősítéssel rendelkező Lexus modellek:
 1. Lexus ES 350
 2. Lexus RC
 3. Lexus RX
 4. Lexus NX

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?