Taxinak ajánlja a DS5 Hybridet a Citroën

Jövő héten mutatkozik be a Citroën DS5 profi taxiváltozata

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A franciák 2011-ben díjat nyertek a Peugeot 5008 speciális változatával, az idei kiállításon a DS5 Hybriddel próbálnak meg ismételni.


Most hétvégén rendezik Kölnben az Európai Taxikiállítást, ahol a tavaly a Peugeot 5008-cal a legjobb import taxinak járó kitüntetést elnyerő PSA a Citroën DS5 HYbrid4-et állítja ki. A 200 lóerős hibrid hajtáslánccal szerelt francia 91 g/km-es CO2-kibocsátásával a városlakóknak, 3,5 l/100 km-es átlagfogyasztásával pedig az üzemeltetőknek, azaz maguknak a taxisoknak nyerheti el tetszését.
Hirdetés
Bár a képeken látható klasszikus német taxibézs DS5 a szabadjelzővel tetején már most gyártásra késznek tűnik, a Citroën bejelentése szerint a kiállítás után még folytatják optimalizálását a személyszállítási feladatra, és a teszteket követően 2013 közepén már munkába is állhat azokban az európai országokban, ahol rákapnak, s meg is tudják fizetni őket a személyszállító kisiparosok.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?