Technológiai partnerséget kötött a Toyota és a Microsoft

Komoly informatikai cégek állnak a Toyota WRC csapata mögé

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Végre teljes pompájában láthatjuk a Toyota nagy visszatérését jelentő WRC-t. Már hivatalos főszponzoruk is megvan, a Microsoft személyében.


2017 egy új korszak kezdete lesz a Rally Világbajnokságon. Az új szabályokmiatt, az autók jobban hasonlítanak a legendás B-csoportos szörnyetegekhez. Az is változás, hogy jövőre már 5 gyártó száll be a csúcskategóriába, köztük a Toyota is, a WRC-bajnok Tommi Makinen által fejlesztett Yarisszal. A fejlesztési időszakban még egy korábbi specifikációjú autóval teszteltek, később álcázva hajtották a japánok WRC-jét. A Párizsi Autószalonig kellett várni, hogy végre teljesen megmutassa magát a kis kocka-WRC, bár pilótáikról még mindig nincs hivatalos megerősítés. Pletykák szerint Juho Hanninen és Esapekka Lappi esélyesek, hozzáteszem, teljesen érthetően. A két finn megmutatta az elmúlt években, hogy az északiaknak továbbra is a vérében van a ralizás.
Hirdetés
A nagy Microsoft-matricák nem véletlenül virítanak rajta, az amerikai cég egy adatelemzési platformot és egy új információ-megosztási rendszert fejlesztett a gyári Toyota csapatnak, továbbá gondoskodnak majd a rajongók minél több platformon való eléréséről is. A Toyota elnöke, Akio Toyoda elmondta: „Úgy vélem, mint a Toyota, úgy a Microsoft is értelmes módon szeretné gazdagítani a társadalmat. Együttműködésünkkel nem csak az embereinket, de az autóinkat is szeretnénk továbbfejleszteni a számítástechnika segítségével.” A Toyota azt is bejelentette, hogy Michelin gumikat fognak használni, ráadásul a DMG Mori és Panasonic Corporation is mögéjük áll 2017-ben. Úgy látszik, a japánok továbbra is a high-tech kütyükre bízzák a tökéletes versenyautó kifejlesztését, mindamellett, hogy olyan emberekkel is együtt dolgoztak, mint Tommi Makinen és sokan egyéb rali-mágus.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?