Telibe találta a fizetőkapu elválasztóját egy autós

Komoly tempóval érkezett meg a Kia a fizetőkapuhoz, pont belecsapódott az elválasztóba

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csak azért osztjuk meg a fizetőkapuba csapódó kiás videóját, mert épp az ütközéselnyelő technológia pontos működését figyelhetjük meg rajta. A tempó komoly, mégsem sérült meg senki.

Azt már a Magyar Közút videóiból is megtudhattuk, hogy a modern ütközéselnyelő akadályok már olyan fejlett megoldásokat alkalmaznak, amik valóban életet menthetnek. Ebben a lengyelországi esetben is csak annak köszönheti a Kiát vezető sofőr az életét, hogy a fizetőkapu elválasztójához már kiépítették azt az ütközéselnyelő zónát, ami miatt nem egyenesen a betonkockának csapódott autójával nagyjából országúti sebességgel. A lengyelországi Torunban érte baleset a Kia Ceedet vezető sofőrt, amit fel is vett a biztonsági kamera. Jól látható, ahogy a Ceed nagy sebességgel érkezik a Skoda Rapid mögött, ám sofőrje vélhetően későn veszi észre a fizetőkaput. Az aszfalt nedves, így az sem segített volna sokat, ha teljes erővel a fékbe tapos, ugyanakkor az utolsó mozdulatával elkerülhette volna a hatalmas csattanást. A Rapidot kikerülve ugyanis visszakormányozta az autót ahelyett, hogy a másik kapun száguldott volna át, letörve egy sorompót, ehelyett nagy tempóval az elválasztónak csapódott. Az ütközéselnyelő tökéletesen ellátta a feladatát, még azelőtt megállította az autót, hogy elérte volna a betonkockát. Pontos részleteket nem tudni a sofőrről, de a videó feltöltője szerint a baleset után kiszállt és a közeli erdő felé szaladt, a rendőrség azonban napokon belül elfogta.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?