Tippelj, mennyibe kerül a szélvédőcsere egy McLarenen!

A tulajdonos akár egy új autót is vehetett volna a szélvédő árából

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Görcsbe rándulhat néhány gyomor a biztosítónál, ha egy McLaren F1 javítását kell állni, a ritka szupersportautó minden porcikája méregdrága.

Nem olcsó mulatság életben tartani egy McLaren F1-et, már csak azért sem, mert 1992 és 1998 között mindössze 106 példány készült, így az alkatrészellátása mondhatni szűkös. Ahogy összetörni sem érdemes, erről Rowan Atkinson tanúskodhat. Az autóbolond színész még 2011-ben csúszott meg a vizes aszfalton, majd az F1 a bokrok között kötött ki. Ez egyben a második balesete volt az autónak, “Mr. Bean” 1999-ben is összetörte a sportkocsit. A tizenkét évvel ezelőtti incidensben elszenvedett károk helyrehozása két évbe és akkori áron 391 millió forintba került.
Hirdetés
A 6,1 literes V12-es BMW motorral hajtott szupersportautót sokáig a világ leggyorsabb szériagyártású járműveként tartották számon. A hitelesített 386 km/h-val könnyen letaszította a trónról a Jaguar XJ220-at, a szintén brit sportkocsi “csak” 349 km/h-ig gyorsult. Az elsőséget egészen az Bugatti Veyron bemutatásáig őrizte. A november közepén megrendezett Velocity Invitational autós rendezvény szerencsétlenül zárult két McLaren F1-nek, ugyanis mindkét autó szélvédője megrepedt. A csere nem olcsó mulatság, az új szélvédő ára és a munkadíj összesen 33 ezer dollárra, azaz 11 millió forintra rúg. Ha F1 szélvédőjavításra specializálódott műhelyt nem is érdemes nyitni, egy ilyen alkalmi csere közel hárommilliós munkadíját egy szerelő sem utasítaná vissza.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?