Több, de kisebb mértékű üzemanyagár-változás várható

Mostantól hetente kétszer is drágulhat a benzin és a gázolaj

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A piaci változásokra való gyorsabb reagálás érdekében mostantól heti két alkalommal is változtathatja árait a Mol.

A - természetesen - folyamatosan változó világpiaci helyzethez, illetve árakhoz való gyorsabb alkalmazkodás érdekében január végétől az eddigi heti egy helyett akár két alkalommal is változtathat nagykereskedelmi árain a Mol Nyrt.
Bár a változás a töltőállomási árakat csak közvetve érinti, hiszen azokat messze nem csak a nagykereskedelmi árak alapján szabják meg az üzemeltetők, a cél elvileg az lenne, hogy a benzinkutakon az üzemanyagok aktuális értékének megfelelő árakon tankolhassanak az autósok. Hiszen hiába döntött e héten arról a Mol hétfőn, hogy a benzin ára kerüljön 7, a gázolajé 2 forinttal feljebb, azóta bőven történhettek változások, amelyeket hét közben is érdemes lehet érvényesíteni.
Az újítással az ugrásszerű drágulások is kiküszöbölhetők lesznek, bár miként tavaly sem módosultak minden héten az üzemanyagárak (52 helyett 40 héten volt változás, mintegy fele-fele arányban lefele és felfele), mostantól sem várható minden héten két változás, ellenben a heti kétszeri, hétfőn, illetve szerdán bejelentésre kerülő, szerdán, illetve pénteken életbe lépő változtatásnak mostantól, pontosabban a jövő héttől már meglesz a lehetősége.
Hirdetés
Az újítás az európai gyakorlat felé viszi a hazai rendszert - számos országban nem is jelentik be az aktuális nagykereskedelmi árakat, hanem a töltőállomások folyamatosan változó áron vásárolnak, miként itthon is, hol drágábban, hol olcsóbban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?