Több erő, gyorsabb váltó: ez a Clio RS 220 Trophy

Genfben debütált a Clio RS 220 Trophy, a francia hot hatch keményebb változata

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem volt elég 200 ló? Lassúnak tartottad az EDC duplakuplungos automatát? Ha igen, akkor a Renault Sport neked csinálta az RS 220-at.


A kiszivárgott első fotók után most it vannak a rendes, jó minőségűek is és már tudnunk mindent a Clio RS legújabb változatáról.
Hirdetés
Nevében a végzete, az RS 220 EDC a sima Clio RS-hez képest 20 lóerőt és 20 Nm nyomatékot nyert. Motorja az ismerős 1.6-os turbós, de esetében a fordulatszámmérő piros mezeje 6500 helyett 6800-nál kezdődik. A duplakuplungos automata negyedik és ötödik fokozatában ráadásnak kihasználható a turbós túltöltés funkciója, így pár másodpercre akár 280 Nm is lehet a csúcsnyomaték. A váltó szoftverének újrahangolásával normál és sport módban 40, verseny üzemmódeben meg 50 százalékkal gyorsabban képes kapcsolni. Le is ültették a kocsit, elöl 20, hátul 10 milliméterrel van közelebb így az aszfalthoz. A még keményebb Clio RS júniusra kerül a boltokba.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?