Több évre lezárják a Lánchidat

Felújítják a Váralagutat és a Lánchidat, 2019-ig ezeket nem használhatjuk

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elkezdik felújítani a főváros legszebb hídját, a Lánchíd mellett a Váralagutat és a kettő közötti Clark Ádám teret is átépítik. A munkálatok előreláthatólag 2019 végéig tartanak majd.


Június elsején kezdik meg a főváros legszebb hídjának, a Lánchídnak a felújítását. A munkálatok során kicserélik a teljes útburkolatot, a legtöbb szerkezeti elemet, mindkét oldalt kicserélik a járdát és a hozzájuk tartozó konzolokat. Emellett átépítik a hídfőket, annak lépcsőit, valamint kiszolgáló helyiségeit hasznosíthatóvá teszik. A Lánchíd felújítására tulajdonképpen a Váralagút felújítása miatt kerül sor, így az egyébként forgalmas útvonalat csak egyszer kell lezárniuk.
Hirdetés
A Váralagút teljes gépészetét kicserélik, újra osztják az útfelületet és a járdát a megváltozott igények miatt, meg persze cserélik a burkolatokat. Emellett díszkivilágítást is kiépítenek benne, valamint a híd és az alagút közti Clark Ádám teret is átépítik. Bár a körforgalom éppen elkészült, azt most mégis szűkebbre húzzák, amivel a gyalogos területeket tudják növelni. A felújítás előre vetített költsége 22 milliárd 330 millió forint, amit teljes mértékben a főváros finanszíroz. A munkálatok várhatóan 2019 végéig tartanak majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?