Több ország is betiltja a belsőégésű motoros autókat

Hamarosan több villanyautó lesz, mint belsőégésű

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyre több ország tervezi, hogy végleg betiltja a benzin és dízelüzemű járműveket. 2030-ra komolyan megváltozik az európai géppark.


Számos országban néhány évtizeden belül már csak emissziómentes járműveket lehet majd forgalomba helyezni. A két legjelentősebb ország Franciaország és Anglia, ahol 2040-ben tervezik a belsőégésű motorok teljes száműzését. Ez mindössze 23 év, ami nem sok, ugyanakkor máshol ennél rövidebb idővel kell számolni. Hollandia például nemrég jelentette be, hogy 2030 után az összes eladott új autónak nulla károsanyag kibocsátással kell rendelkezni.
Hirdetés

Norvégia még szigorúbb az időpontot illetően, 2025-ig kívánják tisztává tenni az új autóparkot, igaz itt jelentős adókedvezménnyel is hozzájárulnak az emissziómentes akcióhoz. Kína és India akárcsak Hollandia 2030-ban tervezi száműzni a belsőégésű motorokat. Ezen kívül vannak városok, amelyekből már 2025-re kitiltják a benzines és dízel gépkocsikat. Ilyen lesz Párizs, Madrid, Athén és Mexikóváros.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.25. at 13:27
    Permalink

    És télen minusz 10-15 fokban, hogy fog beindulni az elektromos autó ,ami az utcán parkol? Vagy aki kiad villanyautóért 10-15-20 millió forintot, az fütött garázsban állhat esetleg? És még ezeket támogatja az államháztartás is.! Azokat kellene támogatni,aki régi,lefutott,kifutott járgányokat hoz be az országba…
    De itt nem ez a cél! A cél:A kunyhólakók fizessék ki, a paloták adóit. Példa-ingatlanadó.

Vélemény, hozzászólás?